CARNet na INFO'98
[ prev ][ next ]

CARNet na INFO'98

Pogledajte takoder:

Dogadaji koji su obiljezili razvitak "IP-vizije" u Hrvatskoj

Sluzbene Web stranice posvecene CARNetovom nastupu na INFO'98 (www.carnet.hr)

CN: CARNet i Ministarstvo znanosti na INFO'97 (12.11.1997)

CN rjecnik:

Videokonferencije

Video na zahtjev (Video on Demand)


[ CN home ][ Search ] english language

Na ovogodisnjem Medunarodnom sajmu informacijske tehnologije INFO'98 Hrvatska akademska i istrazivacka mreza - CARNet posjetiteljima je demonstrirala primjenu videokonferencija i drugih multimedijalnih mreznih aplikacija povezujuci cetiri CARNetove lokacije: SRCE, NSK i FER u Zagrebu, te FESB u Splitu.

Posjetitelji su imali priliku koristiti usluge videokonferencije na razlicitim platformama i s razlicitim programskim rjesenjima, a prvi dan odrzavanja sajma organizirana je i press konferencija s temom "Stanje videoconferencing sustava u CARNetu, podrucje primjene i daljnji razvoj" na kojoj su govorili mr.sc. Predrag Pale, pomocnik ministra znanosti i tehnologije za informatiku i gda. Jasenka Gojsic, ravnateljica CARNeta. Takoder, tijekom sajma na CARNetovom standu odrzana su i brojna gostovanja poznatih strucnjaka s podrucja primjene Interneta, te prijenos simpozija "Telemedicina u Hrvatskoj".

Uz videokonferencije, CARNet je prezentirao i Video on Demand uslugu sa slijedecim sadrzajima:

  • promotivni film o CARNetu
  • dokumentarni film o kardinalu Alojziju Stepincu
  • animirani filmovi Zagreb Filma
  • golovi hrvatske reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj

Dodatne informacije o CARNetovom nastupu na sajmu INFO'98 mozete naci na sluzbenim web stranicama dogadaja: http://www.CARNet.hr/info98.