[ prev ][ next ]

CARNetovo sudjelovanje na 25. salonu mladih

Pogledajte takoder:

CN: Nova inacica CARNetovog Web posluzitelja (06.02.1998)

[ CN home ][ Search ]

U sklopu 25. salona mladih CARNet je dodijelio nagradu za tehnicki najbolje izvedenu Web stranicu

Dana 4. studenog 1998, u Art Net Clubu, u okviru 25. salona mladih, odrzan je okrugli stol na temu "Internet dizajn". Na okruglom stolu predstavili su se hrvatski davatelji Internet usluga Hinet i Iskon, te Hrvatska akademska i istrazivacka mreza CARNet, davatelj Internet usluga akademskoj i znanstveno-istrazivackoj zajednici i promicatelj novih informacijskih tehnologija u Hrvatskoj.

Irena Majcan i Dejan Domjanovic su u ime Hrvatske akademske i istrazivacke mreze CARNet zainteresiranim posjetiteljima ukratko predstavili djelatnost i planove CARNeta, nakon cega je uslijedila diskusija na temu buducnosti novih tehnologija i usluga Interneta u Hrvatskoj, Interneta kao medijskog prostora, komercijalnog dizajna, web arta, te pojave novih tehnologija u produkciji Web stranica.

Nakon ove rasprave CARNet je dodijelio nagradu za tehnicki najbolje izvedenu Web stranicu. Ziri u sastavu: Mario Viljac, Dubravko Penezic, Igor Tesija i Dejan Domjenovic odlucio je da nagrada pripadne Ivanu Kraljevicu i Andreju Rehaku za Web stranicu http://www.atlantic.hr.