[ prev ][ next ]

Prezentacija projekta "Tekstilna tvornica na Internetu"

Pogledajte takoder:

Web stranice projekta "Tekstilna tvornica na Internetu" (www.ttf.hr)

CN: Treca sjednica vijeca korisnika CARNeta (24.11.1999)

CN: Udaljeno podesavanje elektrostimulatora srca putem Interneta (15.06.1999)

CN fotoalbum

[ CN home ][ Search ]

Dana 21. sijecnja 2000. na Tekstilno-tehnoloskom fakultetu u Zagrebu odrzana je prezentacija studentskog projekta "Tekstilna tvornica na Internetu". Projekt je nastao u suradnji Hrvatske akademske i istrazivacke mreze - CARNet i Tekstilno-tehnoloskog fakulteta.

Cilj projekta bilo je istraziti mogucnosti primjene Interneta u svim koracima vezanim uz proizvodnju tekstilnih proizvoda - od osmisljavanja proizvoda do marketinga. Strucni voditelj projekta bio je docent dr. sc. Goran Hudec, a krajnji rezultat projekta bila je proizvodnja ekoloski prihvatljivih carapa.

U radu na pripremi proizvoda, studenti su koristili Internet za odabir i nabavu materijala, prikupljanje i objavljivanje informacija vezanih uz proizvodnju carapa, te medusobnu razmjenu ideja. Mozda je najzanimljiviji detalj cijelog projekta javno glasanje putem Interneta za konacan izgled proizvoda.

Nakon prezentacije ovog projekta sudionici skupa su na poklon dobili carape nastale kao rezultat ovog projekta. Carape su izradene u tvornici carapa Jadran.

Vise o ovom projektu mozete naci na Web stranicama projekta na adresi http://www.ttf.hr/projects/tti. CARNet je novcano i organizacijski pomogao ovaj projekt.