[ prev ][ next ]

Treca sjednica Vijeca korisnika CARNeta

Pogledajte takoder:

Materijali s Trece sjednice Vijeca korisnika CARNeta

CN fotoalbum

CN: CARNetova korisnicka konferencija CUC'99 (28.09.1999)

CN: Odrzan prvi tecaj za buduce CARNetove predavace (25.01.1999)

[ CN home ][ Search ]

Treca sjednica Vijeca korisnika CARNeta odrzana je 24. studenog 1999. godine na Fakultetu elektrotehnike i racunarstva u Zagrebu. Sjednica se putem sustava za videokonferencije prenosila u Split, Osijek i Rijeku.

Sjednici je prisustvovalo (u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku) 78 predstavnika ustanova - clanica CARNeta. Sjednicu je vodio predsjednik Vijeca korisnika dr. sc. Radovan Brako, a na samom pocetku sjednice usvojen je Poslovnik o radu Vijeca korisnika CARNeta.

U nastavku sjednice CARNetovi su djelatnici dali pregled CARNetovih aktivnosti u razdoblju izmedu dva sastanka Vijeca korisnika. Predstavljeni su CARNetovi komunikacijski kapaciteti (predavanje je odrzao Ivan Maric), CARNetova korisnicka konferencija CUC'99 (Miroslav Milinovic), a dan je i pregled i ostalih projekata i servisa pokrenutih u zadnjih godinu dana (Vesna Vrga).



CARNetovi planovi za 2000. godinu - komunikacijska infrastruktura:

  • Povecanje propusnosti veze prema USA na 8 Mbps
  • Povecanje broja javnih modemskih ulaza (JMU) na 1080 modema (V.90 standard)
  • Povecanje propusnosti veza prema ustanovama clanicama na najmanje 2 Mbps




Iz tog dijela sjednice vrijedi istaknuti najave povecanja propusnosti CARNetove veze prema svijetu i prema ustanovama - clanicama, te nove JMU ulaze. Takoder su predstavljeni i projekti Training the Trainers, tecajevi za administratore racunalnih sustava, CARNetjedan i drugi.

Najavljena je i slijedeca CARNetova korisnicka konferencija CUC 2000: "Quest for information". Konferencija ce biti odrzana pod motom: "Web: Towards Meaningfull Content", a bit ce obradivane slijedece teme: izdavastvo na Internetu, portali i informacijska sucelja, digitalne knjiznice, Web dizajn, te ucenje putem Weba.

Nakon tih predavanja odrzana je diskusija na temu stanja i statusa informacijskih tehnologija u ustanovama - clanicama CARNeta. Uvodno izlaganje odrzao je Zoran Bekic, zamjenik ravnateljice CARNeta.

Na kraju sjednice prisutnima se obratila ravnateljica CARNeta gda. Jasenka Gojsic. Ona je predstavila CARNetove ciljeve i planove za poboljsanje uporabe informacijskih tehnologija unutar akademske zajednice u Hrvatskoj.

Fotografije sa sjednice mozete pogledati u Foto albumu, a materijale s predavanja u Arhivi CARNet novosti.