[ prev ][ next ]

Videokonferencijski prijenos simpozija "Regulacija glikemije uz obroke"

Pogledajte takoder:

Web stranice Referentnog centra za secernu bolest (indija.idb.hr)

CN: Udaljeno podesavanje elektrostimulatora srca putem Interneta (15.06.1999)

CN fotoalbum

[ CN home ][ Search ]

Dana 09. ozujka 2000. godine, u organizaciji Hrvatskog lijecnickog zbora i Referentnog centra za secernu bolest Republike Hrvatske, odrzan je simpozij o regulaciji glikemije uz obroke. Hrvatska akademska i istrazivacka mreza - CARNet osigurala je videokonferencijski prijenos simpozija s ciljem promoviranja uporabe informacijskih tehnologija u zdravstvu.

Simpozij je putem sustava za videokonferencije bilo moguce pratiti na slijedecim lokacijama: Ekonomski fakultet u Osijeku, Medicinski fakultet u Rijeci, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu i Fakultet elektrotehnike i racunarstva u Zagrebu. Takoder, CARNet je organizirao i prijenos simpozija putem Interneta.

Simpoziju je prisustvovalo oko 1500 lijecnika, a predavanja su odrzala cetiri uvazena hrvatska dijabetologa: prof dr. Zeljko Metelko, dr. Ivana Pavlic-Renar, prof. dr. Tomislav Cabrijan i prof. dr. Izet Aganovic.

Sudionici videokonferencije u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu imali su priliku postavljati pitanja predavacima i ukljuciti se u raspravu nakon predavanja, a posebna je zanimljivost to sto je to bilo prvi puta da se lijecnicima prisustvovanje simpoziju putem sustava za videokonferencije priznalo kao dio njihovog redovitog (i obaveznog) strucnog usavrsavanja.

Vise o ovom simpoziju mozete naci na Web stranicama Referentnog centra za secernu bolest (http://indija.idb.hr). Fotografije nacinjene tijekom odrzavanja simpozija mozete pogledati u Foto albumu CARNet novosti.