[ prev ][ next ]

CARNet na Hrvatskim danima Interneta '98

Pogledajte takoder:

Materijali s predavanja na HDI'98

CARNet: U 1998. godini s ostvarenim planovima (priopcenje za javnost, 20.02.1998)

CN: Razgovor s mr.sc. Zoranom Bekicem, pomocnikom ravnatelja CARNeta

[ CN home ][ Search ] english language

U Rijeci su, 4. i 5. lipnja 1998, odrzani "Hrvatski dani Interneta '98". Manifestacija je bila podijeljena u dva dijela: u prvom dijelu pod nazivom "Buducnost Interneta" govorilo se o novim tehnologijama i pravcima kretanja Interneta u Hrvatskoj, a u drugom dijelu pod nazivom "Zasto Internet?" govorilo se o uporabnoj vrijednosti Interneta.

Na Hrvatskim danim Interneta CARNetovi djelatnici odrzali su dva predavanja. Tako je zamjenik ravnatelja CARNeta mr.sc. Zoran Bekic u sklopu prvog dijela manifestacije odrzao predavanje pod naslovom "Internet - mreza racunala ili mreza ljudi". U svojem je predavanju mr.sc. Zoran Bekic istaknuo kako Mreza treba biti otvorena i dostupna svima, te da pojedinci, ustanove ili vlade ne smiju dominirati Mrezom. Takoder je istaknuo da ce se CARNet i u buducnosti baviti unapredenjem racunalno-komunikacijske infrastrukture i unapredenjem servisa i usluga, ali da ce takoder raditi i na pilot projektima, eksperimentalnim primjenama, te popularizaciji i razvoju trzista informacijskih usluga.

Voditelj CARNetovog odsjeka pilot-projekata Zoran Vlah odrzao je, u sklopu drugog dijela manifestacije, predavanje pod naslovom "CARNet projekti". Tijekom predavanja posebno su bili predstavljeni projekti "Telemedicina u stimulaciji srca", projekt Muzejsko-dokumentacijskog centra i projekt "Automatski teleskop zvjezdarnice u Visnjanu".

Voditelj CARNetovog odsjeka informacijskih servisa Miroslav Milinovic sudjelovao je u ime CARNeta u radu popratnih radionica.

Vise o CARNetovim projektima mozete naci na adresi http://www.carnet.hr/projects, a Web stranice posvecene Hrvatskim danima Interneta nalaze se na adresi http://www.multilink.hr/hdi98.