CARNet na 13. svjetskom festivalu animiranih filmova - ANIMAFEST '98
[ prev ][ next ]

CARNet na 13. svjetskom festivalu animiranih filmova - ANIMAFEST'98

Pogledajte takoder:

Sluzbene Web stranice 13. svjetskog festivala animiranih filmova

[ CN home ][ Search ] english language

U Zagrebu je od 17. do 21. lipnja 1998, odrzan 13. svjetski festival animiranog filma - ANIMAFEST '98. Nastavljajuci tradiciju sudjelovanja na dogadanjima ANIMAFEST-a, zapocetu 1994. i nastavljenu 1996. godine, CARNet je i ove godine bio prisutan na festivalu.

Kao i prethodnih godina, CARNet je i ove godine osigurao prostor za sluzbene Web sadrzaje festivala na jednom od svojih Web posluzitelja, a novost u popratnim sadrzajima koje je CARNet organizirao povodom ANIMAFEST-a, bio je zivi prijenos pojedinih dogadanja na festivalu putem Interneta. Takoder, CARNet je u predvorju Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski", gdje se odrzavao festival, postavio i dva Webomata na kojima su posjetitelji u predahu izmedu festivalskih dogadanja mogli pregledati Web stranice s festivalskim novostima, ali i druge sadrzaje na Internetu.

Takoder, CARNet je organizirao i glasovanje za film s najzanimljivijom prezentacijom na Web stranicama festivala. Ovogodisnja nagrada "Miljenik Interneta" pripala je filmu "Geri's Game" autora Jana Pinkave u produkciji Pixar Animation Studios. (Kratak isjecak iz filma mozete naci ispod adrese http://www.pixar.com/shorts/geri/geri.html.)

CARNetove Web stranice nacinjene povodom ovogodisnjeg ANIMAFEST-a nalaze se na adresi http://www.animafest.hr/cn98.