Objavljeni rezultati CARNetove godisnje ankete
[ prev ][ next ]

Objavljeni rezultati CARNetove godisnje ankete (24.04.1998)

Pogledajte takoder:

CARNet: U 1998. godini s ostvarenim planovima (priopcenje za javnost, 20.02.1998)

CN: Razgovor s mr.sc. Zoranom Bekicem, pomocnikom ravnatelja CARNeta


CN rjecnik:

ATM (Asynchronous Transfer Mode)

[ CN home ][ Search ] english language

Na kraju svake godine CARNet od svojih ustanova clanica trazi godisnji izvjestaj o uporabi mreznih i racunalnih resursa koje im je CARNet dodijelio. Istovremeno, na adrese ustanova i njihovih CARNet koordinatora i sistem inzenjera CARNet upucuje i ankete koje imaju za cilj prikupiti dodatne informacije koje mogu pomoci u uocavanju i rjesavanju potreba korisnika. Tako je bilo i ove godine, a organizator ankete bila je CARNetova Sluzba za clanice.

mr.sc. Zoran Bekic, zamjenik ravnatelja CARNeta:

CARNet je izuzetno zadovoljan rezultatima ankete. Iako to nece utjecati na nasu samokriticnost, moram konstatirati da smo u mnogim elementima mi u CARNetu vise kriticni prema pojedinim rezultatima naseg rada nego nasi korisnici. Ocjene cjelokupne djelatnosti CARNeta i pojedinih segmenata djelatnosti su izuzetno pozitivne.

(izvod iz opsirnijeg interviewa koji je mr.sc. Zoran Bekic dao CARNet novostima)


Anketirano je ukupno 139 ustanova, od kojih se odazvalo njih 127. Nesto je slabiji odaziv na anketu bio medu CARNet koordinatorima i sistem inzenjerima koji rade na anketiranim ustanovama. Ustanove su bile razvrstane u cetiri kategorije: fakulteti, instituti, ostale punopravne clanice i pridruzene clanice.

Vecina anketiranih je kao najvaznije stvari koje od CARNeta ocekuje u slijedecem razdoblju navela povecanje brzine CARNetovih veza prema svijetu, povecanje broja javnih modemskih ulaza, te povecanje brzine komunikacijskih linija prema CARNetovim clanicama koje nisu dio CARNetove ATM jezgre.

Ove su godine rezultati ankete javno dostupni i putem Weba, i to na adresi http://www.carnet.hr/members/anketa97.