CARNet u pripremi i organizaciji Sastanka na vrhu i Gospodarskog foruma SEI
[ prev ][ next ]

CARNet u pripremi i organizaciji Sastanka na vrhu i Gospodarskog foruma Srednjoeuropske inicijative (SEI)

Pogledajte takoder:

CARNetove Web stranice posvecene ovim dogadajima (www.carnet.hr)

CN: CARNet u pripremi i organizaciji posjeta Svetog oca Ivana Pavla II Republici Hrvatskoj (29.09.1998)

CEI

CN rjecnik:

Videokonferencije
ATM

[ CN home ][ Search ]

Nakon pozitivnih iskustava u organizaciji informacijsko-tehnicke podrske u povodu posjeta Pape Ivana Pavla II Republici Hrvatskoj, Hrvatskoj akademskoj i istrazivackoj mrezi CARNet povjerena je primjena informacijskih tehnologija na jos jednom velikom projektu.

Tijekom Sastanka na vrhu predsjednika vlada i ministara vanjskih poslova drzava clanica Srednjoeuropske inicijative (SEI), odrzanog 20. i 21. studenog 1998. godine, te Gospodarskog foruma Srednjoeuropske inicijative odrzanog od 19. do 21. studenog 1998. u Zagrebu, CARNet je za potrebe navedenih zbivanja postavio jedinstveni racunalno-komunikacijski sustav povezan u CARNetovu mrezu.

Pored uspostave press centara u Hotelu Sheraton i na Zagrebackom velesajmu, te informatizacije izlozbenog prostora i ureda zemalja clanica SEI, posebno valja istaknuti prijenos Sastanka na vrhu iz Hotela Sheraton na Zagrebacki velesajam putem sustava videokonferencije temeljene na ATM tehnologiji CARNetove brze jezgre. Prijenos je bilo moguce pratiti i putem Interneta na adresi http://www.carnet.hr/cei.

Na Zagrebackom Velesajmu i u hotelu Sheraton tom je prigodom bilo postavljeno vise od sto racunala. Racunala je osigurala tvrtka COMBIS, jedini sponzor racunalne opreme na ovom tehnicki vrlo zahtjevnom projektu.

(Izvor: CARNet, Odsjek CARNet dogadanja)