[ prev ][ next ]

CARNetjedan na Prehrambeno-biotehnoloskom fakultetu

Pogledajte takoder:

CN: Druga sjednica Vijeca korisnika CARNeta (16.10.1998)

[ CN home ][ Search ] english language

Na Prehrambeno-biotehnoloskom fakultetu je od 15. do 22. listopada odrzana prva akcija pod nazivom "CARNetjedan" (CN1). Rijec je o akciji Hrvatske akademske i istrazivacke mreze CARNet kojom se zeli potaknuti studente, profesore i druge djelatnike ustanova clanica CARNeta da sto vise i kvalitetnije koriste usluge CARNeta i Interneta. Prvi niz akcija organizirat ce se za ustanove hrvatskih sveucilista, a prva akcija u tom nizu bila je namijenjena nastavnicima i studentima Rudarsko-geolosko-naftnog i Prehrambeno-biotehnoloskog fakulteta.

Za vrijeme trajanja tih akcija u ustanovama domacinima na posebno uspostavljenom standu gostuje CARNetov "hepdesk uzivo" gdje studenti i profesori mogu otvoriti svoj korisnicki racun, dobiti pomoc pri prvim koracima na Internetu, te saznati sve informacije o mogucnostima uporabe Interneta u svojim ustanovama.

Takoder, akcija ukljucuje i niz jednosatnih prezentacija:

  • "Fantasticno jutro" - o fenomenu Interneta i o CARNet mrezi
  • "Nazovi M. radi..." - o informacijskim servisima i podrsci korisnicima na Internetu
  • "Zagonetni djecak" - o CARNetovim projektima
  • "Internet Express" - kratko putovanje kroz Internet
  • "Pogled kroz prozor" - kako Internet mijenja sustav ucenja

Tijekom akcije svakodnevno se odrzava i mini tecaj elektronicke poste u racunalnoj ucionici fakulteta. Posebna je zanimljivost to sto studenti i profesori koji za vrijeme odrzavanja akcije u svojoj ustanovi posalju e-poruku na adresu majica@CARNet.hr i time pokazu svoje osnovno znanje o uporabi Interneta, kao poklon dobivaju majicu ili omot za indeks sa znakom akcije. Takoder, tijekom odrzavanja akcije, CARNet organizira i okrugli stol na temu promjena koje Internet unosi u svakodnevni profesionalni i osobni zivot.

Slijedeca akcija "CARNetjedan" bit ce organizirana na Fakultetu politickih znanosti od 16. do 20. studenog. Ustanove zainteresirane da se kod njih takoder odrzi ova akcija sve informacije mogu dobiti na aresi szc@carnet.hr.