[ prev ][ next ]

3rd CEENet Networking Technology Workshop u Zagrebu

Od 23. do 31. kolovoza 1997. godine u Zagrebu je u organizaciji Udruge mreza sredisnje i istocne Europe - CEENet (Central and Eastern European Networking Association) i Hrvatske akademske i istrazivacke mreze - CARNet, odrzana treca po redu radionica na temu mreznih tehnologija - 3rd CEENet Network Technology Workshop. Predavanja i vjezbe su se odrzavale na Fakultetu elektrotehnike i racunarstva i u studentskom domu "Cvjetno naselje".

Radionici je prisustvovalo vise od stotinu sudionika iz 23 zemlje.

Program predavanja bio je podijeljen u dva usporedna dijela: Izgradnja mrezne infrastrukture i Mrezni izvori i sustavi podataka. Teme obradivane na predavanjima i vjezbama bile su vrlo raznolike: od osnova mrezne tehnologije i administriranja mreze do sigurnosti na mrezi i izgradnje korisnickih servisa. Cilj predavanja i vjezbi bio je sudionicima radionice pruziti prakticna znanja nuzna za izgradnju mrezne infrastrukture i mreznih servisa u sredinama iz kojih su dosli. Predavaci su bili iz razlicitih zemalja i medunarodnih institucija, a znatan broj njih cinili su upravo CARNet-ovi strucnjaci.

Program CEENet-ovih radionica svake se godine malo mijenja u skladu s posebnostima zemlje domacina. Obzirom da je CARNet ucinio veliki iskorak u izgradnji brze ATM okosnice svoje mreze, ATM tehnologija bila je ovom prigodom posebna tema radionice.

Tijekom radionice, za sudionike skupa bio je organiziran i cjelodnevni izlet na Plitvicka jezera i jedno sportsko poslijepodne (na kojem je CARNet-ova kosarkaska ekipa pobijedila CEENet-ovu ekipu), a radionica je zavrsila svecanom vecerom u dvorcu Brezovica.

Sluzbene CARNet-ove Web stranice posvecene ovom dogadaju mozete naci na adresi http://www.carnet.hr/ceenet97.


Pogledajte takoder:

(c) 1997 CARNet novosti