Prev  Next

Promocija 2. izdanja knjige "CARNet - Prirucnik za korisnika"

U cetvrtak, 5. prosinca 1996. u 12:00 sati, odrzana je u Nacionalnoj sveucilisnoj knjiznici promocija 2. izdanja knjige CARNet - Prirucnik za korisnika. Uvodni govor odrzao je prof. dr. sc. Vladimir Muljevic, a prirucnik su predstavili mr. sc. Zoran Bekic i Miroslav Milinovic. Promociju je vodila Iva Stipetic. Promociji je bio nazocan veci broj uzvanika. Na kraju promocije najavljeni su dogadaji vezani uz Dan CARNet-a i otvaranje SunSITE-a u Hrvatskoj.

Autori drugog izdanja knjige CARNet - Prirucnik za korisnika su Zoran Bekic (autor i urednik), Hana Breyer, Ana Marija Cecuk, Cedomir Igaly, Darija Meter, Miroslav Milinovic i Mladen Vedris. Knjiga je izasla u izdanju mikroPROM-a iz Zagreba, ima 362 strane, a prilozene su joj i 4 diskete sa softverom za uporabu mreze. Prirucnik je realiziran kao otvoren sustav sastavljen od modula koje citatelj moze sam komponirati i dopunjavati novim inacicama tekstova ili svojim biljeskama.

Knjiga je namijenjena svim sadasnjim i buducim korisnicima Hrvatske akademske i istrazivacke mreze.

Uz pomoc ovog prirucnika citatelji mogu, izmedu ostaloga, nauciti i osnovne koncepte racunalnih mreza, ovladati elementarnim vjestinama potrebnim za rad na Unix racunalima, nauciti komunicirati putem racunala s drugim korisnicima i sluziti se raznim mreznim informacijskim servisima.

Pogledajte takoder:

CN: Otvoren Sun SITE Hrvatska (12.12.1996)
CN: Obiljezen Dan CARNet-a (12.12.1996)

[CARNet novosti]