[ prev ][ next ]

CARNetovo predstavljanje novinarima

Pogledajte takoder:

CN: Treca sjednica Vijeca korisnika CARNeta (24.11.1999)

Web stranice Ministarstva znanosti i tehnologije (www.mzt.hr)

CARNetova korisnicka konferencija CUC 2000 (www.carnet.hr)

[ CN home ][ Search ]

Dana 27. travnja 2000. godine, CARNet je zajedno s Ministarstvom znanosti i tehnologije u Art Net Clubu u Zagrebu organizirao prezentaciju mogucnosti Interneta i CARNeta s osvrtom na usluge posebno korisne novinarima.

Ovo je predstavljanje bilo nastavak upoznavanja novinara s radom Ministarstva znanosti i tehnologije i drugih ustanova koje djeluju na podrucju znanosti i tehnologije.

Okupljenim novinarima obratili su se dr. sc. Robert Manger, pomocnik ministra znanosti i tehnologije, Jasenka Gojsic, ravnateljica CARNeta i Miroslav Milinovic, predsjednik Programskog odbora CARNetove korisnicke konferencije CUC 2000.

Dr. sc. Robert Manger je okupljene novinare upoznao s dosadasnjim radom Ministarstva znanosti i tehnologije na izgradnji i unapredivanju informaticke infrastrukture u Hrvatskoj i planovima za znacajna ulaganja u informaticku infrastrukturu ove godine.

Jasenka Gojsic je prisutne novinare ukratko upoznala s CARNetom - ustanovom i mrezom, onime sto je CARNet napravio do sada i CARNetovim planovima za slijedece dvogodisnje razdoblje. Posebno je najavila CARNetove napore da se unaprijedi kvaliteta usluga i servisa koje CARNet pruza korisnicima, te zelju za unapredivanjem CARNetovog odnosa s javnoscu.

Miroslav Milinovic je govorio o CARNetovoj korisnickoj konferenciji. Posebno je predstavio proslogodisnju konferenciju koja je bila prva takve vrste koju je CARNet organizirao, te je najavio novu konferenciju koja ce se odrzati ove godine.

Tijekom ovog skupa novinarima su predstavljeni i CARNetovo dvogodisnje izvjesce (za 1998. i 1999. godinu), te Plan rada za 2000. i 2001. godinu.

Na kraju prezentacije svi su zainteresirani novinari pozvani da se prijave na poseban tecaj koji je CARNet pripremio za novinare. Tecaj ce se odrzati 11. svibnja ove godine.