[ prev ][ next ]

CARNet na INFO'99

Pogledajte takoder:

Web stranice CARNetove DNS sluzbe (www.carnet.hr)

CN: CARNet na INFO'98 (10.11.1998)

CN fotoalbum


Jeste li znali?

Internet Assigned Number Authority (IANA) je, na CARNetov zahtjev, 1991. godine dodijelila Republici Hrvatskoj vrsnu domenu s oznakom ".hr".

Tom je prilikom CARNet imenovan i za administratora .hr domene.

[ CN home ][ Search ]

CARNet je sa svojim izlozbenim prostorom nastupio na 31. medunarodnom sajmu informacijske tehnologije INFO'99 sto se odrzao od 09. do 13. studenog 1999. godine.

Glavna tema ovogodisnjeg CARNetovog nastupa na INFO'99 bila je prezentacija hrvatske vrsne domene (.hr) i najava novog Pravilnika registracije domena.

Ocekuje se da ce novi Pravilnik donijeti nekoliko novosti u postupak registracije domena u Hrvatskoj. Dvije su osnovne novosti: otvaranje nove poddomene unutar koje ce i fizicke osobe moci besplatno otvoriti domene s imenima koje ce se sastojati od imena i prezimena vlasnika domene, te otvaranje poddomene unutar koje ce, uz nadoknadu, pravne osobe moci otvarati dodatne domene proizvoljnih imena. Pravo pravnih osoba na besplatnu domenu ispod .hr domene i dalje ce vrijediti.

Posjetitelji sajma INFO'99 mogli su na CARNetovom izlozbenom prostoru dobiti informacije o navedenim novostima, kao i popratne materijale tiskane za ovu prigodu. Ocekuje se da ce novi pravilnik stupiti na snagu 1. sijecnja 2000. godine.

Objavljivanje nacrta novog Pravilnika ocekuje se sredinom studenog ove godine. Nakon toga CARNet ce odrzati i okrugli stol na temu novog Pravilnika. Novosti vezane uz novi Pravilnik registracije domena posebno su zainteresirale mnoge poslovne posjetitelje sajma.

Takoder, CARNet je na svom standu postavio i dva webomata. Najvece zanimanje za webomate i "surfanje" po Internetu (kao i za CARNetove cokoladice namijenjene posjetiteljima) pokazali su najmladi posjetitelji sajma.

Dodatne informacije o CARNetovoj DNS sluzbi, kao i Pravilnik registracije domena, mozete naci na adresi http://www.carnet.hr/DNS. Fotografije nacinjene na CARNetovom izlozbenom prostoru tijekom odrzavanja sajma mozete pogledati u CN fotoalbumu.