[ prev ][ next ]

CARNetova konferencija za novinare: CUC'99

Pogledajte takoder:

Web stranice CARNetove korisnicke konferencije (www.carnet.hr)

[ CN home ][ Search ]

Dana 8 rujna 1999. godine, CARNet je u prostorijama Art Net Cluba organizirao konferenciju za novinare na kojoj je najavljena Prva CARNetova korisnicka konferencija CUC'99 koja ce se odrzati od 28. do 30 rujna na Fakultetu elektrotehnike i racunarstva u Zagrebu.

Na konferenciji za novinare govorili su mr.sc. Zoran Bekic, zamjenik ravnateljice CARNeta, Miroslav Milinovic, predsjednik Programskog odbora konferencije i Vesna Vrga, predsjednica Organizacijskog odbora. Konferenciju je vodio Bojan Muscet, zamjenik glavnog urednika PC Chipa, medijskog pokrovitelja konferencije.

Hrvatska akademska i istrazivacka mreza CARNet organizira svoju prvu korisnicku konferenciju u nastojanju da okupi sve one koji zele prosiriti svoje znanje o uporabi Interneta i informacijskih tehnologija, te da im pruzi priliku za razmjenu ideja i iskustava na tom podrucju.

Ovogodisnja tema CARNetove korisnicke konferencije bit ce Internet kao alat u obrazovanju. Program konferencije odvijat ce se u dvije paralelne sekcije: Ucenje o Internetu i Ucenje putem Interneta, a ukljucivat ce prezentacije, radionice i okrugle stolove.

Na ovogodisnjoj konferenciji govorit ce i dvoje poznatih strucnjaka na podrucju obrazovanja putem Interneta: George Munroe i Jill Foster. Geroge Munroe odrzat ce predavanje pod naslovom "Environment to Inspire Network Users". Predavanje koje ce odrzati Jill Foster ima naslov "Interent Learning", s posebnim osvrtom na iskustva u ucenju putem Interneta u Velikoj Britaniji.

U okviru CARNetove korisnicke konferencije odrzat ce se i Web festival. U konkurenciju za ovogodisnji Web festival ulaze sve stranice obrazovnog sadrzaja, a prijaviti ih mogu svi zainteresirani autori. Osim sluzbenih nagrada, dodijelit ce se i nagrada "Izbor korisnika".

Sva dogadanja na konferenciji moci ce se putem sustava za videokonferencije pratiti i u CARNetovim regionalnim cvoristima (Osijek, Rijeka i Split), a pojedini dijelovi konferencije bit ce i javno prenoseni putem Interneta.

Neformalni dio konferencije cine koktel dobrodoslice, svecana vecera, a za one koji odaberu to opciju, i izlet - rafting na Kupi.

CARNetovi su predstavnici tijekom konferencije za novinare posebno istaknuli zelju da ova konferencija bude "interaktivna", kao i "konferencija na kojoj se komunicira". Glavnu rijec na ovoj konfereciji vodit ce upravo CARNetovi korisnici koji ce iznositi svoja iskustva, ideje i potrebe u uporabi Interneta u obrazovanju.

Misljenja i iskustva koja ce CARNet prikupiti od korisnika tijekom ove konferencije pomoci ce CARNetu prilikom planiranja svojih buducih akcija i osmisljavanja daljnjeg razvoja. CARNetova je namjera da CUC postane tradicionalna konferencija medunarodnih razmjera, koja ce se svake godine odrzavati na drugu temu iz podrucja informacijskih tehnologija.

Registraciju za sudjelovanje na konferenciji po povoljnim uvjetima moguce je obaviti sve do 24. rujna. Studenti imaju pravo na popust pri uplati kotizacije.

Vise o CARNetovoj korisnickoj konferenciji mozete naci na Web stranicama konferencije: http://www.carnet.hr/cuc/.