Okrugli stol i videokonferencija "Hrvatska knjiga danas"
[ prev ][ next ]

Okrugli stol i videokonferencija "Hrvatska knjiga danas"

Pogledajte takoder:

CN: CARNetjedan na Veterinarskom fakultetu (12.04.1999)

CN: CARNetjedan na Medicinskom fakultetu (22.03.1999)

CN rjecnik:

Videokonferencije

[ CN home ][ Search ]

Povodom Dana hrvatske knjige, 22. travnja 1999. godine, Nacionalna i sveucilisna knjiznica organizirala je okrugli stol na temu "Hrvatska knjiga danas: od nakladnika do citatelja". CARNet je ovaj skup putem sustava za videkonferencije prenosio u Osijek, Rijeku i Split.

Okrugli stol prenosen je putem sustava za videokonferencije na pet lokacija: Nacionalna i sveucilisna knjiznica (predvorje) i CARNetov RDLab u Zagrebu, FESB u Splitu, TCR-ETF u Osijeku i Tehnicki fakultet u Rijeci. Istovremeno, cijeli skup se mogao uzivo pratiti i na Internetu (pnm://real.carnet.hr/dhk.hr).

Jeste li znali?


Dan hrvatske knjige obiljezava se 22. travnja.

Na taj je dan, 1501. godine, Marko Marulic dovrsio "Juditu".


Na okruglom stolu vodio se razgovor o slijedecim temama: zakonsko okruzenje knjige i izdavastva, elektronicko nakladnistvo, poticanje knjizne proizvodnje, distributivna sredista, porezna rasterecenja i knjige u knjiznicama.

Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici Ministarstva kulture, nakladnika, knjizevnika i citatelja iz cetiri sveucilisna grada koje je za ovu priliku CARNet povezao sustavom za videokonferencije.

CARNetov tim koji je realizirao ovaj projekt cinili su Irena Majcan (voditelj), Miro Capan (tehnicki voditelj), Ivana Pezelj, Igor Tesija, Ivica Loncar i Dubravko Penezic. Snimanje dogadaja u Zagrebu obavio je Danijel Ridicki sa svojim snimateljskim timom.