CARNet
NOVOSTI:


Arhiva vijesti

Najave

Druge
informacije

Razgovori i
reportaze

Strucni radovi
i prezentacije

CARNet u
medijima

Komentari i
reagiranja

Pretrazivanje
CN stranicaenglish language

O ovim Web stranicama

CARNet novosti (CN) su CARNetov projekt ciji je cilj odrzavanje informacijskog servisa koji pruza kvalitetne informacije o novostima i dogadajima vezanim uz CARNet ustanovu i mrezu, kao i arhivu i kronoloski pregled proteklih dogadaja. Projekt je namijenjen svima koji zele bolje upoznati CARNet i dobiti uvid u dogadaje vezane uz mrezu u Hrvatskoj i svijetu.

Na svojim Web stranicama, pored toga sto biljeze sve vaznije dogadaje vezane uz CARNet, CARNet novosti objavljuju i razgovore s CARNetovim djelatnicima i korisnicima, najavljuju buduce dogadaje i zbivanja, te objavljuju reportaze i materijale sa raznih stručnih predavanja i skupova.

U dvije godine postojanja servisa, na Web stranicama CARNet novosti objavljeno je oko dvije stotine razlicitih dokumenata. Na svojim stranicama, CARNet novosti su zabiljezile vazne dogadaje kao sto su pustanje u pogon prvih ATM veza u CARNetu, uspostavljanje brze Internet veze prema USA, te prvo udaljeno predavanje u Hrvatskoj odrzano izmedu Zagreba i Osijeka putem ATM-a.

Sredinom 1997. godine pokrenut je i eksperimentalan Web kanal putem kojeg zainteresirani korisnici mogu primati novosti vezane uz CARNet neposredno na svoje racunalo odmah nakon sto su te novosti objavljene na Web stranicama CARNet novosti.

E-mail: cn@carnet.hr

(kolovoz 1998)