[ prev ][ next ]

Konferencija za medije povodom odrzavanja konferencije CUC 2000

Pogledajte takoder:

Web stranice CARNetove korisnicke konferencije (www.carnet.hr)

Plan rada CARNeta 2000-2001 (www.carnet.hr)

Sonja Priscan predstavlja CARNetov Web festival

CN fotoalbum

[ CN home ][ Search ]

Dana 31. kolovoza 2000. odrzana je konferencija za medije povodom skorog odrzavanja Druge CARNetove korisnicke konferencije CUC 2000. Konferencija za medije je odrzana u prostorijama Art Net Kluba u Zagrebu.

Prisutnim novinarima obratili su se Miroslav Milinovic, predsjednik Programskog odbora konferencije, Sonja Priscan, predsjednica ocjenjivackog zirija Web festivala sto ce se odrzati u sklopu konferencije, te Vesna Vrga, predsjednica Organizacijskog odbora konferencije.

Ovogodisnja CARNetova korisnicka konferencija CUC 2000 ima naslov "U potrazi za informacijama". Konferencija ce se ove godine baviti Webom, tj. informacijskim prostorom na Internetu, a posebno ce biti rijeci o nacinima na koji se Web informacijski prostor moze pomaknuti prema korisnijim sadrzajima.

Konferencija se se sastojati od 34 rada, pozvanih predavanja, prezentacija, radionica i okruglih stolova. Glavne teme su slijedece:

  • Publiciranje Webom
  • Portali i tematska sucelja
  • Digitalne knjiznice
  • Oblikovanje Weba
  • Ucenje putem Weba
  • Pronalazenje informacija.

Na konferenciji ce sudjelovati i pozvani predavaci, vrhunski europski strucnjaci: Nicky Ferguson (ILRT, Bristol, Velika Britanija) i Thomas Baker (GMD, Sankt Augustin, Njemacka), te, uz domace, i drugi istaknuti predavaci iz Europe.

Potaknut uspjehom Web festivala na proslogodisnjoj konferenciji, CARNet i u sklopu ovogodisnje konferencije organizira Web festival. Ove godine na Web festivalu ce se birati najbolji portali u tri nezavisne kategorije: portal opceg tipa, tematski portal i portal za interesnu skupinu korisnika. Ocekuje se vise od stotinu prijava za Web festival.

Uz formalni program, sudionici konferencije ce imati priliku za razmjenu ideja i druzenje i putem popratnih dogadanja kao sto su koktel dobrodoslice, svecana vecera i izlet.

Proslogodisnjoj konferenciji prisustvovalo je oko 250 sudionika. Ove godine organizator ocekuje vise od 400 sudionika konferencije. Najzanimljivija predavanja na konferenciji bit ce sustavom za videokonferencije prenosena i u ostale hrvatske sveucilisne gradove i u tim ce se gradovima na taj nacin konferencija moci besplatno pratiti.

Na kraju vrijedi istaknuti da je CUC 2000 jedina konferencija medunarodnog karaktera u Hrvatskoj koja je u cijelosti posvecena korisnicima Interneta - onima koji tek kroce u svijet novih informacijskih tehnologija, kao i onima koji zele prosiriti svoja znanja o uporabi Interneta.

CARNetova korisnicka konferencija CUC 2000 odrzat ce se u Zagrebu, na Fakultetu elektrotehnike i racunarstva od 24. do 26. rujna 2000. godine.