CARNet - Ured za odnose s javnoscu: NAJAVA DOGADAJA


HRVATSKA AKADEMSKA I ISTRAZIVACKA MREZA
Josipa Marohnica bb, 10000 Zagreb, Croatia
e-mail: office@carnet.hr
tel: +385 1 616 5 616, fax: +385 1 616 5 615

ZA OBJAVU: 07. svibnja 1997. 11:00

Dani CARNeta u Splitu

SPLIT, Hrvatska (14. i 15. 05. 1997.) - U splitsko - dalmatinskoj regiji u svibnju 1997. godine gotovo sto posto znanstvenih i visokoskolskih ustanova spojeno je na racunalnu mrezu CARNet i time na Internet. Od toga je 9 punopravnih clanica odnosno fakulteta i 3 pridruzene clanice - 2 instituta i Sveucilisna knjiznica u gradu Splitu. Sveuciliste u Splitu je, uz zagrebacko koje broji vise ustanova, najaktivnije u procesu brze informatizacije hrvatskog sustava znanosti i obrazovanja.

9. svibnja, u okviru 1. Smotre Sveucilista u Splitu, buducim sudentima bit ce prezentirane i CARNet usluge punog Internet pristupa i ukljucenja u projekte, koje mogu rabiti studirajuci na bilo kojem od fakulteta Sveucilista. Prezentacija ce se odrzati na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB).

Kako bi se jos vise potaknulo iskoristenje svih mogucnosti CARNet usluga, od obuke i zaposljavanja strucnog kadra u akademskim ustanovama, do objave znanstvenih ali i svih ostalih informacija znacajnih za daljnji razvitak regije te pokretanja projekata, na Danima CARNeta u Splitu 14. i 15. svibnja okupit ce se predstavnici Rektorata, fakulteta u Splitu, Dubrovniku i Zadru, HPT TKC Splita, CARNet koordinatori i sistem inzinjeri.

Zakazani su bilateralni razgovori Rektorata i CARNeta kao i sporazum CARNeta i FESBa o radu splitskog CARNet Racunalno - komunikacijskog cvora. U okviru sredisnjeg dogadjaja 14.05. s pocetkom u 13 sati, predstavnici CARNeta ukratko ce predstaviti povijest razvoja, sadasnje stanje i planove Hrvatske akademske i istrazivacke mreze u regiji. Svecanim pustanjem u rad novonabavljene opreme za glavni racunalno - komunikacijski cvor smjesten na FESBu, uspostavit ce se izravna, dvosmjerna videokonferencija sa Zagrebom preko ATM okosnice mreze.

Nakon otvaranja dalmatinskog multimedijalnog koridora i konferencije za novinare, Dani CARNeta nastvaljaju se radnim sastancima punopravnih i pridruzenih clanica. Iduceg dana, 15.05. za gostujuce uzvanike zakazan je obilazak akademskih ustanova u gradu Splitu prikljucenih na CARNet.

Ocekuje se ukupno osamdesetak uzvanika. Nazocni ce razmjenom misljenja pospijesiti ucinkovito planiranje i postavljanje ciljeva CARNeta u regiji, te zajednicki otvoriti puteve u 21. stoljece i svim neakademskim subjektima koji Hrvatskoj i svijetu mogu pon uditi jedinstvene informacije ili usluge, te za ciji su razvitak kljucni suvremena i pouzdana komunikacijska infrastruktura i kvalitetni strucnjaci.


Novinarima koji su u mogucnosti doci na pres konferenciju i sredisnji dogadjaj uz prigodni domjenak 14.05. ovim putem upucujemo poziv (pocetak u 13:00 sati - Fakultet elektrotehnike strojarstva i brodogradnje u Splitu).

kontakt: Iva Stipetic, savjetnik, CARNet - Posebni projekti, email: Iva.Stipetic@CARNet.hr

(Ured za odnose s javnoscu, press@CARNet.hr, tel/fax: 6164194)


Pogledajte takoder: