Prev  Next

CARNet na SFeraKON-u

Ove godine CARNet se ukljucio u dogadanja vezana uz SFeraKON'97 koji je odrzan od 25. do 27. travnja na FER-u u Zagrebu.

CARNet-ovi djelatnici odrzali su tri zanimljiva predavanja, a u predvorju je bio postavljen CARNet-ov Webomat.

Prvog dana ovogodisnjeg SFeraKON-a odrzano je predavanje pod naslovom "CARNet i njegova buducnost". Predavanje je odrzao mr. sc. Zoran Bekic koji je prisutne ukratko upoznao s povijescu CARNet-a, njegovim ciljevima i planovima, te je na kraju predavanja odgovorio na nekoliko pitanja.

Drugog dana SFeraKON-a mr. sc. Predrag Pale, pomocnik Ministra znanosti i tehnologije RH i predsjednik Upravnog vijeca CARNet-a, odrzao je predavanje pod naslovom "Buducnost i razvoj Interneta". Ovo zanimljivo predavanje bilo je prilika da se dozna nesto vise o smjeru u kojem se razvijaju nove tehnologije i Internet i kakav ce to utjecaj imati na suvremeno drustvo, te sto treba uciniti da se na odgovarajuci nacin odgovori na izazove koje ce nova tehnologija donijeti. Nakon predavanja uslijedila su brojna pitanja.

Trece predavanje koje je na SFeraKON-u odrzano u CARNet-ovoj organizaciji bilo je predavanje pod naslovom "Chiba City Blues". Iza tog naslova krilo se predavanje o VRML-u i njegovim primjenama. Autori predavanja bili su Neven Biruski, Goran Jeras, Mario Juric, Mario Mladinov, Zoran Regvart i Zvonimir Zelenika, clanovi CARNet-ove VRML grupe - CARNet Virtual Reality Application and Development Group (VRADG). Njihove Web stranice mozete naci na adresi http://pubwww.srce.hr/vrml.

U predahu izmedu predavanja posjetitelji su mogli surfati Internetom putem CARNet-ovog Webomata postavljenog u predvorju ispred dvorana u kojima su se odrzavala predavanja. SFeraKON-ove Web stranice mozete posjetiti na adresi http://www.sferakon97.hr.

[CARNet novosti]