[ prev ][ next ]

CARNet zapoceo promotivnu akciju 'Moja veza'

Pogledajte takoder:

CN: Objavljeni rezultati 3. natjecaja za prosirenje CARNetovih racunalnih resursa (28.03.2001)

CARNetov ured za odnose s javnoscu (www.carnet.hr)


[ CN home ][ Search ]

U cilju povecanja informiranosti o Internetu i mogucnostima njegovog koristenja, Hrvatska akademska i istrazivacka mreza - CARNet pokrenula je promotivnu akciju 'Moja veza' na svim fakultetima u Republici Hrvatskoj.

Pristup Internetu i svim raspolozivim mreznim uslugama obogacuje proces studiranja i osigurava visoku kvalitetu rada studenata, znanstvenika i nastavnika. CARNet danas povezuje gotovo sve fakultete u Hrvatskoj na Internet i omogucava studentima, nastavnicima i drugim znanstvenim djelatnicima da bez naknade koriste Internet iz svojih ustanova ili od kuce putem CARNetovih modemskih ulaza.

Medutim, procjene pokazuju da samo oko 20% studenata koristi CARNetovu mrezu sto govori da je medu studentima nedovoljno rasirena informacija o mogucnosti slobodnog pristupa Internetu putem CARNeta, kao i o drugim CARNetovim uslugama poput tecajeva o Internetu ili Helpdesk sluzbe.

U okviru akcije 'Moja veza', u predvorje 9 fakulteta postavljeni su Internet kiosci kako bi se omogucila veca dostupnost Interneta studentima, dok su na svim fakultetima postavljeni panoi, informativni leci i plakati koji sadrze informacije o nacinima pristupa Internetu putem CARNeta.

Organizirana je i on-line nagradna igra koja putem tjednih nagradnih pitanja poziva studente da posjete CARNetove Web stranice, te se upoznaju i s drugim CARNetovim uslugama.

Vise o nagradnoj igri, te upute kako se u nju ukljuciti, mozete naci na adresi http://www.carnet.hr/cvor/.