[ prev ][ next ]

Objavljeni rezultati natjecaja za prosirenje CARNetovih racunalnih resursa u ustanovama clanicama CARNeta (za 2000. godinu)

Pogledajte takoder:

CN: Nova racunala za CARNetove informacijske servise (29.03.1999)

Tekst i rezultati natjecaja za prosirenje racunalnih resursa (www.carnet.hr)

[ CN home ][ Search ]



Izvod iz rezultata natjecaja - popis ustanova koje su dobile nova cvorna racunala:

1. Studentski centar - Zagreb
2. Fakultet za turizam i vanjsku trgovinu - Dubrovnik
3. Fakultet ekonomije i turizma - Pula
4. Ekonomski fakultet - Split
5. Veleuciliste - Rijeka
6. Institut za oceanografiju i ribarstvo - Split
7. Visoka pomorska skola - Split
8. Gradevinski fakultet - Osijek
9. PMF - Bioloski odsjek - Zagreb
10. Visoka pomorska skola - Rijeka

Dana 8. lipnja 2000. CARNet je objavio rezultate natjecaja za prosirenje racunalnih resursa u ustanovama clanicama CARNeta.

Natjecaj je trajao od 10. do 19. svibnja, a zainteresirane ustanove su se mogle natjecati za ukupno 10 novih Unix servera i 25 dodatnih tvrdih diskova. Na natjecaj su se mogle prijaviti sve punopravne i pridruzene clanice CARNeta.

CARNet je u cilju rangiranja prijava i dodjeljivanja opreme razvio sustav bodovanja koji ukljucuje niz parametara vezanih uz primjenu i stupanj iskoristenosti postojecih resursa u ustanovama koje se natjecu za novu opremu. Takoder, CARNet je prije nekog vremena razvio i sustav udaljenog uvida u CARNetova racunala koja su dodijeljena na uporabu CARNetovim clanicama. Podaci prikupljeni tim sustavom takoder su bili vazni za rangiranje pristiglih prijava.

Prijavilo se ukupno 49 ustanova. Nekoliko prijava nisu usle u razmatranje zbog nespunjavanja uvjeta natjecaja, a preostale su ustanove trazile ukupno 29 novih Unix servera i 29 dodatnih tvrdih diskova.

Potpun popis prijavljenih ustanova i dobitnika nove opreme, kao i druge dodatne informacije mogu se naci na adresi http://www.carnet.hr/clanice/natjecaji.