Prev  Next

U Splitu su 14. i 15. svibnja ove godine odrzani Dani CARNeta. Tom je prigodom svecano pustena u rad nova oprema koja je dio ATM veze izmedu Splita i Zagreba i predstavljeni su CARNetovi razvojni planovi.

U srijedu, 14. svibnja 1997. na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje zapocela je dvodnevna manifestacija Dani CARNeta. Dani CARNeta zamisljeni su kao okupljanje splitske akademske zajednice, djelatnika CARNeta, CARNet koordinatora i sistem inzinjera, te gostiju.

Na pocetku manifestacije prigodne govore odrzali su prodekan splitskog Sveucilista dr. sc. Pavao Marovic, ravnatelj CARNeta mr. sc. Predrag Vidas, pomocnik ravnatelja CARNeta za infrastrukturu Nevenko Bartolincic, te mr. sc. Zoran Bekic, pomocnik ravnatelja CARNeta za informacijske servise. Dr. sc. Pavao Marovic u svom je govoru opisao odnos hrvatske akademske zajednice i CARNeta, te istaknuo znacaj CARNeta kao sredstva znanstvenog i gospodarskog razvoja.

Ova prigoda je iskoristena i za najavu planova daljnjeg razvoja CARNetove mreze i usluga. Od tehnickih detalja vrijedi istaknuti planirano povecanje broja modemskih ulaza u CARNetovu mrezu, kao i povecanje brzine veza izmedu ustanova prikljucenih na CARNetovu mrezu.

Na kraju sluzbenog dijela prvog dana manifestacije, odrzana je video konferencija izmedu Zagreba i Splita putem ATM okosnice CARNetove mreze. Nakon toga odrzan je prigodan domijenak, te radni sastanci predstavnika akademskih institucija - clanica CARNeta i djelatnika CARNeta. Sutradan, 15. svibnja, odrzani su bilateralni susreti CARNetovih djelatnika s dekanima i djelatnicima akademskih ustanova koje su prikljucene na CARNetovu mrezu.

Pogledajte takoder:

[CARNet novosti]