HRVATSKA AKADEMSKA I ISTRAZIVACKA MREZA
Josipa Marohnica bb, 10000 Zagreb, Croatia
e-mail: office@carnet.hr
tel: +385 1 616 5 616, fax: +385 1 616 5 615

ZA OBJAVU: 07. travnja 1997. 12:00

Osnovan LAN laboratorij

ZAGREB, Hrvatska (07.04.1997) - Krajem ozujka CARNet je, u suradnji sa Fakultetom elektrotehnike i racunarstva, Zavodom za elektronicke sustave i obradbu informacija, uspostavio LABORATORIJ ZA TESTIRANJE AKTIVNE MREZNE OPREME namijenjene lokalnim racunalnim mrezama - LANLab

Laboratorij omogucava mjerenje karakteristika mrezne opreme koja funkcionira na 2. i 3. razini ISO OSI mreznog Modela; koncentratori (eng. repeaters), premosnici (eng. bridges), preklopnici (eng. switches), usmjerivaci (eng. routers), terminal i modem posluzitelji, ... Mjerenja koja se obavljaju u laboratoriju usmjerena su ka provjeri funkcionalnosti, performansi, mogucnosti i jednostavnosti koristenja i upravljanja uredajem.

Rezultati rada laboratorija ocitovati ce se u nezavisnim i objektivnim informacijama o razlicitim uredajima koji se nalaze na hrvatskom trzistu. Voditelji projekta nadaju se da ce takve informacije doprinijeti opcem povecanju razine kvalitetnih informacija u ovom podrucju u Hrvatskoj. Tijekom rada mogucnosti i opremljenost laboratorija ce se razvijati.

Voditelj projekata je akademik Hrvoje Babic.

Usluge laboratorija koristiti ce u pocetku CARNet u svojim projektima, ali laboratorij je otvoren i siroj zajednici. Projekt je otvoren za suradnju svim projektantima lokalnih racunalnih mreza, izvodacima, dobavljacima opreme i korisnicima.

Zainteresirani mogu kontaktirati dipl. ing. Hrvoja Supica, FER, Unska 3, tel. 6129 669, 6129 911.

Kontakt e-mail adresa: LANLab@zesoi.fer.hr


(Ured za odnose s javnoscu - CARNet, press@CARNet.hr, tel/fax: 616 41 94)